Начало Новини Видео Галерия Документи Сигнали Партньори Контакти Публичен регистър

Политическа група на "Ред, законност и справедливост" в Парламента

Яне Янев /І МИР- Благоевград/

Яне Янев е роден на 22 април 1971 г. в гр. Сандански. Завършил е математическа гимназия, а след това Аграрния университет в Пловдив със специалност агроинженерство. Второто му  висше образование по икономика и мениджмънт. Янев е  доктор хонорис кауза по икономика на Балканската академия за наука и култура. Политическата му кариера тръгва от студентските барикади през 1990 г., където става лидер на независимата студентска организация в Пловдив. През 1994 г. е избран за член на ПП на БЗНС и е председател на Експертния съвет на БЗНС и ПГ на Народен съюз в 37-то Народно събрание. През 2005г. създава „Ред, законност и справедливост”, на която става главен секретар. Третият конгрес на партията, проведен на 5 април 2009г. го избира с единодушие за председател на РЗС. През март същата година в 40 народно събрание е създадена нов парламентарна група - ПГ „Ред, законност и справедливост”, на която Я. Янев е избран за председател.

 

Емил Василев / ІV МИР - Велико Търново/ 

Емил Генов Василев е роден през 1965 г. във Велико Търново. Юрист е по образование, адвокат по професия, преподавател по „Корпоративна сигурност” в Нов български университет, автор на редица публикации по антимонополно право и конкурентни отношения. Той е дългогодишен ръководител на правния отдел на ПП „ Ред, законност и справедливост”. Семеен с две деца.
 
Кристияна Петрова /V МИР - Видин/

Кристияна Петрова e юрист. Завършила е специалнот „Право” в НБУ, София през 2000г. Има професионален опит в  сферата на правото и  човешки ресурси. В момента работи като  адвокат към Адвокатската колегия Видин. Отлично владее английски, руски и румънски език.

 
   
   
Бисерка Петрова / ХІІ МИР - Монтана/

Бисерка Петрова e на 32 години. Има две висши образования -специалност „Психология” и специалност „ Право” в НБУ . От 2003 г.  работи като юрисконсулт,  от 2008г. е нотариус. Семейна, с едно дете.
 

 

Цвета Георгиева  /ІІІ МИР - Варна/ 

През 1986 г. завършва английска филология във Великотърновския университет "Кирил и Методий".
Работила е като преподавател по английски език в редица училища и езикови школи, а също така и във Варненския свободен университет "Черноризец Храбър". От 1997 г. е заклет преводач на документи към МВнР.
Превежда художествена литература, автор е на учебни помагала по английски език.

 

 
 

 

 
   

 
назад
- a  a  a +  
 
 
 
Горещи теми
 
 • Нова Конституция
 • Актуализирана: 27.02.2013/11:22
 • Парламентарна комисия разследва корупцията по високите етажи на властта
 • Актуализирана: 25.02.2013/11:16
 • РЗС внесе в НС изменения на Закона за политическите партии и Изборния кодекс
 • Актуализирана: 19.07.2012/10:59
 • Избори 2013
 • Актуализирана: 01.05.2013/10:49
 • Гражданска подписка "Без турски депутати в София"
 • Актуализирана: 30.05.2013/18:00
   
  АКЦЕНТИ
  Контакти | RSS | Карта на сайта
  Copyright © 2009, Партия "Ред, законност и справедливост".