Начало Новини Видео Галерия Документи Сигнали Партньори Контакти Публичен регистър

Неврокопският митрополит Серафим освети клуб на Граждански съвет "Развитие за Сандански"

22.02.2015/14:45 - a  a  a

 Неврокопският митрополит Серафим отслужи тържествен водосвет на новия клуб на РЗС и Граждански съвет "Развитие за Сандански". Повече от петстотин души посетиха офиса на ул. "Македония" №39 и получиха специален бележник за гражданско участие в изработването на програма за управление на община Сандански. В него е записано:

„Нашата цел е гражданите на Сандански реално и пряко да вземат решенията в своята община. Започваме още отсега. Даваме глас на всеки. Правим най-мащабната анкетна кампания, достигаща до възможно най-много жители на община Сандански. Правим го и с поредица от публични обсъждания. Предлагаме на Вашето внимание проекта на Програма за управление на община Сандански 2015 – 2020 г. Нека я създадем заедно. Нека всеки от Вас, според своите потребности и мечти, да представи своите виждания за максимално конкретна, работеща и модерна програма. Защото точно това е да сме граждани – да участваме в управлението на общината и обществения ни живот, всеки ден. Само така можем да превръщаме нашия прекрасен край в по-добро място за живот и работа.

         Организаторите на Гражданския съвет обявиха, че всеки вторник и четвъртък офисът ще е отворен за тези, които искат да обсъдят идеите си и да допринесат за повдигането на важните за тях теми на отворени дискусии. “Истински новото начало не идва от нова партия, нови имена или нови лица. Идва от новия начин на работа. Този нов начин на работа е не да се иска да “дадете своя глас” в изборния ден, а да идвате още сега, да разговаряме, да работим заедно по посочването на проблемите и търсенето на решенията - за да бъде чут вашия глас!”, заяви председателя на Граждански съвет “Развитие за Сандански”, Радослав Райков.

          Лидерът на РЗС Яне Янев подкрепи инициативата на своите съграждани с думите: "За да постигнем нови резултати за Сандански, трябва да работим по нов начин. Необходимо е културно възраждане на града. Залинялото перо на интелектуалците в Сандански трябва да започне отново да твори. За да може да има икономически възход на Сандански, трябва младите хора, завършили висшето си образование в София и престижните университети в Европа и САЩ, отново да се приберат тук и да са част от новото управление на община Сандански. Крайно време е политическите програми да не се пишат в тъмни кабинети от мрачни персони и управленския екип на общината да бъде извън корупционните схеми на местните феодали. Янев добави и, че кандидата за кмет и общински съветници, които РЗС ще издигне, ще бъдат определени чрез директно допитване до самите граждани.
назад
- a  a  a +  
 
 
 
Горещи теми
 
 • Нова Конституция
 • Актуализирана: 27.02.2013/11:22
 • Парламентарна комисия разследва корупцията по високите етажи на властта
 • Актуализирана: 25.02.2013/11:16
 • РЗС внесе в НС изменения на Закона за политическите партии и Изборния кодекс
 • Актуализирана: 19.07.2012/10:59
 • Избори 2013
 • Актуализирана: 01.05.2013/10:49
 • Гражданска подписка "Без турски депутати в София"
 • Актуализирана: 30.05.2013/18:00
   
  АКЦЕНТИ
  Контакти | RSS | Карта на сайта
  Copyright © 2009, Партия "Ред, законност и справедливост".