Начало Новини Видео Галерия Документи Сигнали Партньори Контакти Публичен регистър

Пламен Николов: Реформата в Министерството на образованието трябва да реши проблемите през последнит

Агенция Фокус 31.01.2013/17:33 - a  a  a

Образованието в България последните години е в много тежка криза и се надяваме тази реформа, която очакваме толкова години, най-накрая да се случи. Това заяви пред Радио „Фокус” – Пловдив Пламен Николов зам.-председател на ПП „Ред, законност и справедливост”. Смятам, че подаването на оставката на министъра бе изключително добър акт, заяви той. След като претендираме да бъдем европейска държава, това е нормалният начин да се случват нещата, ако има съмнения в работата му и ако една реформа не е издържана. Хората, които не са оправдали доверието, което им е гласувано, трябва да се разделят с властта по най-бързия начин, заяви Пламен Николов.
"Ние от ПП „Ред, законност и справедливост” винаги сме искали да се постави особен акцент върху грижата за образованието. Хората могат да постигнат много неща, но най-добрият начин е това да стане чрез образование”, поясни зам.-председателят на партията. Пламен Николов заяви, че не може да коментира личността на новия кандидат, но от кариерата му и положението, което заема, изглежда много сериозен.
Зам.-председателят на РЗС коментира и стрелбата срещу Златомир Иванов – Баретата. Според него с основание може да се смята, че при този акт е търсена показност с цел дестабилизация - няма наемен убиец, който от разстояние 30-40 м да не си свърши работата. Все пак има много смущаващи обстоятелства, затова органите на реда и на следствието трябва да дадат отговори на някои въпроси, добави Николов. „Аз не мисля, че има пропуски от страна на сигурността, такива неща се случват в много държави. Това са действия на мафията, всички знаем, че тя има определи подход” заяви той. За мен по-притеснителен би бил фактът, ако подобен акт бе извършен срещу невинен човек. Сигурен съм, че това събитие ще бъде забравено, тъй като обикновеният гражданин не се интересува от това, че е направено покушение срещу поредния мафиот, добави Николов. Според него е по-важно да се припомним, че тези престъпни групи, нямаше да бъдат създадени без протекцията на бившата червена партия. Партията, която, освен че беше на власт толкова много години, създаде една доста добре организирана престъпност. БСП винаги са създавали проблеми и плодовете на тези проблеми берем и днес, заяви зам.-председателят на РЗС Пламен Николов.
 
назад
- a  a  a +  
 
 
 
Горещи теми
 
 • Нова Конституция
 • Актуализирана: 27.02.2013/11:22
 • Парламентарна комисия разследва корупцията по високите етажи на властта
 • Актуализирана: 25.02.2013/11:16
 • РЗС внесе в НС изменения на Закона за политическите партии и Изборния кодекс
 • Актуализирана: 19.07.2012/10:59
 • Избори 2013
 • Актуализирана: 01.05.2013/10:49
 • Гражданска подписка "Без турски депутати в София"
 • Актуализирана: 30.05.2013/18:00
   
  АКЦЕНТИ
  Контакти | RSS | Карта на сайта
  Copyright © 2009, Партия "Ред, законност и справедливост".