Начало Новини Видео Галерия Документи Сигнали Партньори Контакти Публичен регистър

РЗС - Велико Търново: ГЕРБ и Рашев са в мафиотска схема за запазване на статуквото

Пресцентър на РЗС 22.05.2011/09:51 - a  a  a

 

Общинското ръководство на РЗС – Велико Търново разполага с достоверна информация, че ГЕРБ и Румен Рашев са в договорка за запазване на статуквото. В схемата от едната страна участват ГЕРБ и ДПС, а от другата феодала Рашев с подопечните му в Търново партии БСП и СДС.
Неясни и непрозрачни критерии в ГЕРБ са на път да наложат за свой кандидат лицето Даниел Панов, една от пионките на модела „Рашев”. Ние не сме учудени от този опит на управляващата партия, тъй като през последните четири години, в които ГЕРБ имаше мнозинство в местния парламент, нито веднъж не показа алтернатива на криминалния модел „Рашев”. Нещо повече, чрез част от своите некомпетентни и незаинтересовани общински съветници, ГЕРБ е съучастник в ограбването и загробването на Велико Търново за години напред. А тези от общинските съветници на ГЕРБ, които имат различно мнение са системно заставяни от Христо Христов (Пицата) да бъдат безмълвни.
Странната и неясна позиция на ГЕРБ по отношение оценката на модела „Рашев”, категорично показва нечистоплътна и задкулисна игра на нейното ръководство, придружена със скандални заменки и убийствени местни данъци и такси, жертва на които са всички честни и достойни великотърновци.
      РЗС знае за тайните договорки на ГЕРБ, които целят да вкарат Велико Търново и през следващите четири години в капана на модела „Рашев” и затова възнамерява в близките няколко седмици поетапно да предизвика дискусия по следните въпроси:
 1. Защо се отложи номинацията на ГЕРБ за кмет на Велико Търново и кой е определил новата дата на събранието ?
 2. Каква е оценката на ГЕРБ за модела „Рашев” ?
 3. Кой има интерес политическият модел във Велико Търново да съществува на акционерен принцип и кога най-после жителите на Велико Търново ще разберат как реално са разпределяни акциите между ГЕРБ, ДПС, СДС и БСП ?
 4. Колко фирми е рекетирал и заплашвал чрез данъчни и други проверки, за да ги държи в подчинение на ГЕРБ кръстникът на децата на Цветан Цветанов – Христо Христов?
 5. Колко от служителите на МВР от ОДП – Велико Търново са пряко ангажирани да работят с лихвари, сутеньори, наркодилъри и други представители на търновския ъндърграунд, за да купуват гласове за ГЕРБ ?
 6. Ще има ли нова чистка за неудобни полицаи и защо на търновските служители на реда беше спуснато неадекватно ръководство от София, на което му е необходим GPS за да стигне до Царевец, но не се спира пред нищо, като прави разработки срещу почтени бизнесмени опоненти на властта ?
 7. Каква е ролята на „бизнесмени” като Петър Христов в сегашното управление на Велико Търново?
Зад гърба на гражданите от старата столица през последните години са се случили корупционни безобразия, които възлизат на десетки милиони и ние от РЗС се наемаме да оповестим кой и как източваше общината. Единствено РЗС има моралното право да направи пълна ревизия на досегашното управление и да потърсим отговорност за кражбите, защото не сме участвали в общинския съвет и кметската администрация. И ще го сторим с помощта на всички, които искат нов граждански модел за управлението на Велико Търново.
назад
- a  a  a +  
 
 
 
Горещи теми
 
 • Нова Конституция
 • Актуализирана: 27.02.2013/11:22
 • Парламентарна комисия разследва корупцията по високите етажи на властта
 • Актуализирана: 25.02.2013/11:16
 • РЗС внесе в НС изменения на Закона за политическите партии и Изборния кодекс
 • Актуализирана: 19.07.2012/10:59
 • Избори 2013
 • Актуализирана: 01.05.2013/10:49
 • Гражданска подписка "Без турски депутати в София"
 • Актуализирана: 30.05.2013/18:00
   
  АКЦЕНТИ
  Контакти | RSS | Карта на сайта
  Copyright © 2009, Партия "Ред, законност и справедливост".