Начало Новини Видео Галерия Документи Сигнали Партньори Контакти Публичен регистър

Ат. Семов: Народовластието ни е фиктивно

БГНЕС 06.09.2010/15:45 - a  a  a

 

Народовластието ни е фиктивно, трябва ни не нов месия, а нов модел. Това заяви заместник-председателят на РЗС Атанас Семов пред черквата "Св. Седмочисленици” в София в слово, с което бе стартирана национална кампания за референдум за свикване на ВНС и приемане на нова Конституция, предаде репортер на БГНЕС.

На пункта за събиране на подписката пред черквата символично бе поставен малък бюст на един от най-големите българи – Захари Стоянов, както и факсимиле от оригинала на американската Конституция. Семов е убеден, че в рамките на три месеца, през които ще се събира подписката, ще се подпишат над 500 000 души. Семов каза също, че това не е партийна инициатива, а национален порив за спасяване на изчезващата ни нация и за създаване на трета българска република.
В деня на най-гордото събитие в новата българска история, Съединението на България - единствената ни голяма историческа победа, постигната със собствени сили, както каза в словото си Семов, той с родопски звънец призова гражданите да встъпят активно в правата си. Мястото за стартиране на подписката е символно - училището, храма и странно придобилата неестествено голяма важност в наши дни институция - МВР, добави той. „Не е нормална и европейска онази държава, в която вътрешното министерство е основното. Не върви на добре онази държава, в която вътрешният министър е по - важен от образователния, а полицаят е по-силен от учителя“, продължи Семов. Чрез подписката във всички 265 общини на България РЗС разчитат на подкрепата на над половин милион българи „за създаването на нова, пълноценна, европейска и дълбока в същността си българска държава“. Сегашната Конституция е виновна за всички проблеми на 20 годишния ни провален преход, а днес вече е тежко морално остаряла, подчерта Атанас Семов. „Икономическата криза в България е конституционна криза, тя се дължи в голяма степен на тежката безотговорност на отделните власти, на липсата на контрол над изпълнителната власт, на лишената от ефективен смисъл местна власт“, каза той. Основните насоки в новата Конституция инициаторите на кампанията свързват с идеята за намаляване на народните представители от 240 на 100, с премахване на имунитета на депутати и магистрати. Те призовават гражданите да ги подкрепят в искането за нов вид съдебна система, за нова процедура за смяна на правителството и разпускане на Народното събрание, а извън страната да може да се гласува само в дипломатическите представителства на България.
назад
- a  a  a +  
 
 
 
Горещи теми
 
 • Нова Конституция
 • Актуализирана: 27.02.2013/11:22
 • Парламентарна комисия разследва корупцията по високите етажи на властта
 • Актуализирана: 25.02.2013/11:16
 • РЗС внесе в НС изменения на Закона за политическите партии и Изборния кодекс
 • Актуализирана: 19.07.2012/10:59
 • Избори 2013
 • Актуализирана: 01.05.2013/10:49
 • Гражданска подписка "Без турски депутати в София"
 • Актуализирана: 30.05.2013/18:00
   
  АКЦЕНТИ
  Контакти | RSS | Карта на сайта
  Copyright © 2009, Партия "Ред, законност и справедливост".